България

Бойко Рашков проспал кацането на Брендо в България през на 08.06. 2022 година

Издирваният с червена бюлетина “кокаинов крал” Евелин Банев-Брендо, който вчера се предаде в Софийския затвор и хвърли в смут държавата как е преминал границата, е кацнал в България пред две години под носа на тогавашния МВР-шеф Бойко Рашков, научи Епицентър.БГ от разследващи мистерията.

Връщайки назад лентата, службите са установили, че Брендо е пристигнал в родината си с онзи малък самолет, стар модел „Пайпър“, прелетял незаконно над четири НАТО-вски държави и приземил се на 08.06.2022 година на нефункциониращо летище в европейска България, по време на управлението на правителството на Кирил Петков.

Тогава нарушителят вдигна под тревога военновъздушните сили и ПВО системи на Унгария, Румъния и България, но всички опити на НАТО-вските изтребители да установят контакт с него се оказаха неуспешни.

В 19.09 часа двуместният самолет-нарушител влязъл на българска територия и в 21.30 кацнал на изоставена писта на летището в село Буховци, Търговищко. Върху корпуса му е имало работеща малка видеокамера, твърдяха местни жители, които на следващия ден са успели да го разгледат отблизо.

Преди да кацне в Буховци, самолетът се е приземил за кратко на пистата на бившето гражданско летище край видинското село Иново. По неофициална информация там е заредил гориво от туби. Пилотът успял да излети преди полицията на Бойко Рашков да стигне до него.

На следващия ден ошашавеният вътрешен министър Рашков обясни как самолетът е преминал през половин Европа – излетялот Литва, минал през Полша, кацнал в Словакия, продължил през Унгария, после минал и  благополучно се приземил в нашата страна. Каква е целта, какво е станало, кои са тези и други неща – нито Рашков можа да обясни, нито пък назначеното от Рашков разследване разнищи.

Тогава стана ясно, че литовецът Брониус Заронскис е продал машината на украинци седмица преди полета до България.

Беше образуваното досъдебно производство е по член 341б от НК – „който незаконно завладее въздухоплавателно средство, намиращо се на земята или в полет, или кораб, намиращ се в морските пространства или във вътрешните водни пътища на Република България или в открито море, или на неподвижна платформа, разположена върху континенталния шелф, или установи контрол върху такива средства, се наказва с лишаване от свобода до десет години“.

И толкоз!

Днес вече става ясно, че именно с този самолет Евелин Банев-Брендо е прелетял под носа на НАТО и кацнал в охраняваната от Рашковото МВР нива край Търговище. И от тогава никой не го търси.

Самолетът бе открит на следващия ден, но от Брендо нямаше следа.  

За да се появи вчера, росен-росен, съпроводен от тв екип, да почука на вратата на Софийския затвор и да каже : ”Да, аз съм Брендо!”

Е , нека сега Рашков да обясни как така пусна на територията на НАТО да се приземи самолетът на един от най-големите престъпници в последното десетилетие.

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Related Articles

Back to top button