СВЯТ

Москва: САЩ са програмирали и насочили ракетите за атаката срещу Крим

Руското министерство на външните работи заяви днес, че ракетите, използвани във вчерашното нападение над Кримския полуостров, са програмирани от американски специалисти и са насочени на базата на разузнавателни данни от американски сателити и от намиращ се в близост американски наблюдателен дрон, предадоха Ройтерс и БТА.

Вчера руското министерство на отбраната обяви, че атаката срещу Крим, анексиран от Москва през 2014 г., е била извършена с ракети АТАКМС, доставени на украинската армия от САЩ.

По-рано днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, нарече нападението „абсолютно варварско“ и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него.

Днес посланичката на САЩ в Москва Лин Трейси бе извикана в руското външно министерство, за да бъде уведомена, че Москва обвинява в еднаква степен Киев и Вашингтон за смъртоносното нападение над град Севастопол на Кримския полуостров.

По руски данни при атаката са загинали най-малко четирима души, включително две деца, и са били ранени над 150 мирни граждани.

Епицентър

Related Articles

Back to top button